Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Αρτέμης (A/E - Terror X Crew) στην εκπομπή Στάσου Μύγδαλα 21/01/2012



Στις 7 το βράδυ 21/01/2012, η εκπομπή "Στάσου Μύγδαλα" (www.athensjukebox.gr) φιλοξένησε ως επίτιμο καλεσμένο της ζωντανά στο Studio τον Αρτέμη (Terror X Crew -- A/E), ο οποίος παρουσίασε την νέα του Solo δισκογραφική δουλειά, η οποία κυκλοφόρησε στις 9 Δεκεμβρίου με τίτλο «ΛΥΚΟΣΧΗΜΟΣ ΑΜΝΟΣ».

Αντίθετα με το περσινό «Mash-Up Sessions Ι: Σταμάτης Σπανουδάκης», ένα ιδιαίτερο Project που είχε κυκλοφορήσει σε συνεργασία με τον μεγάλο συνθέτη Σταμάτη Σπανουδάκη, ο «Λυκόσχημος Αμνός» είναι ένα κανονικό Long Player Album (L.P.) το οποίο αποτελείται από 12 κομμάτια, στα οποία συνδυάζονται τα πιο σύγχρονα μουσικά ιδιώματα (Dubstep, Electro-Tech, κ.α.), αλλά και στοιχεία της παραδοσιακής Ελληνικής μουσικής, με το Hip Hop, επενδεδυμένα με στίχους και ερμηνείες του Αρτέμη που θα προκαλέσουν αίσθηση.

Για την παραγωγή της μουσικής του δίσκου συνεργάστηκαν κορυφαία ονόματα της σύγχρονης ηλεκτρονικής (και όχι μόνο) μουσικής της χώρας μας, όπως οι Junior SP., Cryogenics, Christian Cambas, V.G.O., Cenobite, Ed Gain, κ.α., αλλά και οι συνθέτες -- παραγωγοί Λάμπρος Κριτσιμάς, Λεωνίδας Πετρόπουλος, Θεόφιλος Πουταχίδης, Βάιος Χριστοδούλου, φτιάχνοντας ένα ηχητικό κράμα που αντικατοπτρίζει ότι πιο νέο στην σύγχρονη μουσική, με αναφορές στην δισκογραφία των TXC -- A/E, θυμίζοντας έντονα την "Γεύση του Μένους" και τον "Διαλεχτό της Αρνησης, Ακριβογιό της Πίστης".

Επίσης, o «Λυκόσχημος Αμνός», περιέχει και 2 συνεργασίες. Η πρώτη είναι με το στιχουργικό - ερμηνευτικό έτερον ήμισυ του Αρτέμη στους Α/Ε, τον Ευθύμη. Η δεύτερη είναι με τον Atom One, έναν εκ των πιο σεβαστών Graffiti Artists στον κόσμο και έναν εκ των κορυφαίων Γερμανών MC's, με 12 LP στο ενεργητικό του.
Ο "Λυκόσχημος Αμνός" είναι βέβαιο πως θα ξυπνήσει πολλές μνήμες στους fans των TXC και των Α/Ε, καθώς περιέχει συγκλονιστικές ερμηνείες του Αρτέμη και στίχο που θα δώσει απαντήσεις, αλλά και τροφή για σκέψη.

To CD μπορείτε να το παραγγείλετε με αντικαταβολή από το www.hiphopshop.gr ή να το προμηθευτείτε απευθείας από το Hip Hop Shop (Διονύσου 6, 15124, Μαρούσι, τηλ: 210 6148506, www.facebook.com/hiphopshop Athens) από την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου. Επίσης θα είναι διαθέσιμο και στα δισκοπωλεία.

Ο Αρτέμης είναι ιδρυτικό μέλος των Terror X Crew, οι οποίοι από το 1992 μέχρι και το 2002 (οπότε και διαλύθηκαν) καθόρισαν τον όρο «Σκληροπυρηνικό Hip Hop». Το 2004, ο Αρτέμης μαζί με τον Ευθύμη επέστρεψαν στην δισκογραφία ως "Αρτέμης-Ευθύμης" (κατά κόσμον Α/Ε) και συνέχισαν το έργο τους στο ίδιο σκληροπυρηνικό ύφος.
Η φωνή του Αρτέμη έχει μείνει χαραγμένη στην μνήμη όσων παρακολούθησαν την έκρηξη του Ελληνικού Hip Hop την δεκαετία του '90, με κομμάτια που έβαλαν τους Terror X Crew στην κορυφή του είδους, όπως τα "Δεν είμαι ο Έλληνας που έχεις συνηθήσει", "Η μέθοδος του Προκρούστη", "Ξύπνιος μέσα στα όνειρα κάποιων άλλων", αλλά και σε όσους ακολουθούν την πορεία των A/E με το γνώριμο στυλ, flow, ύφος και στίχο.